Company

Oy LAI-MU Ab on Raumalla toimiva metallialan yritys. Valmistamme LM TRAC-monitoimikoneita ja työlaitteita sekä turvaohjaamoja erilaisiin työkoneisiin. Turvaohjaamojen valmistus on alkanut jo 60-luvun lopulla ja muodostaa edelleen merkittävän osan yrityksen toiminnasta. Monitoimikoneiden valmistus aloitettiin vuonna 1987 yhdellä mallilla. Nykyään mallistoon kuuluu 4 erikokoista monitoimikonetta.

Toiminta­politiikka

Otamme huomioon asiakkaidemme tarpeet, toiveet ja vaatimukset kaikessa toiminnassamme. Toimitamme asiakkaillemme kilpailukykyisiä tuotteita luotettavasti, sovittujen aikataulujen ja tilausten mukaisina. Toimintamme perusperiaatteita ovat laatu, asiakaslähtöisyys, toiminnan tehokkuus ja jatkuva kehittäminen sekä osaava ja motivoitunut henkilöstö. Tyytyväiset asiakkaamme luovat edellytykset pitkäjänteiselle toiminnalle ja kannattavuudelle.

Minimoimme syntyvät jätteet ja päästöt omassa toiminnassamme. Kehitämme toimintaamme toimimalla ISO 9001, 14001 ja 3834-2 -standardiin perustuvan laatujärjestelmän mukaisesti. Toiminnassamme noudatamme lakeja ja asetuksia sekä toiminnalle asetettuja vaatimuksia.

Johto on asettanut laatu- ja ympäristötavoitteet, joilla osaltamme parannamme ympäristönsuojelun tasoa. Johdon katselmuksissa varmistetaan toimintapolitiikan ajanmukaisuus ja tavoitteiden toteutuminen sekä päätetään muutostarpeista. Jokainen työntekijämme tunnistaa vastuunsa ja vastaa omalta osaltaan tavoitteiden saavuttamisesta.

Työturvallisuus on meille tärkeintä. Työturvallisuudessa tavoittelemme 0-tapaturmaa perehdyttämällä henkilöstömme ja minimoimalla toimintamme riskit puuttumalla havaittuihin epäkohtiin. Huomioimme ympäristövaikutukset toiminnassamme ja laaduntarkkailussamme.

Ympäristöä kunnioittaen ja sitä hoitaen

Oy Lai-Mu Ab:lla on ollut hyvin työntäyteinen vuosi 2018, tuotantoa on uudistettu kauttalinjan. Mittavilla laiteinvestoinneilla halutaan tehdä laatua tehokkaasti jatkossakin, viimeisimmät satsaukset ovat kohdistuneet koneistuskeskukseen ja kuitulaserautomaatiolaitteeseen. Osaavaa henkilöstöä on saatu palkattua, haastavista ajoista huolimatta.

LM Trac monitoimikonemallisto on uudistunut vastaamaan viimeisimpiä vaatimuksia. Kaikkien kokoluokkien moottorit ovat tarkan luupin alla, ovathan laitteiden työkohteet yleensä keskellä kaupunkeja ja tapahtumia. Samalla myös hallintalaitteiden puolella on kaikissa malleissa siirrytty yhä monipuolisempaan tekniikkaan.

Mallistosta löytyy joka lähtöön sopivia työkoneita; 287 ja 387 ovat ketteriä keskustojen ja puistojen monitaitureita. Nurmikonhoito, harjaus, auraus ja hiekoitus ovat niitä tavallisimpia käyttötarkoituksia, mutta ns. ei-kemialliset rikkaruohon torjuntatavat ovat yhä kysytympiä. Rikkaruohoharjoilla ja liekki-infrapuna-höyry-yhdistelmillä on LM Traceja varusteltu jo useita vuosia Keski-Euroopan markkinoille.

Pohjoismaissa lumen puskuun ja kuormaukseen tarvitaan tehokasta kalustoa. Lai-Mun mallistosta löytyy tähän tarkoitukseen suunniteltuja runko-ohjattuja alta 4 tn kokoluokkaan 587 ja alta 6 tn kokoluokkaan 687. Lai-Mulla on vahvaa osaamista ohjaamoiden valmistuksesta, ja niinpä LM Tracien ohjaamoissa on myös edetty kohti uutta mukavuustasoa. Nyt 587 ja 687 –mallien ohjaamot ovat samaa sarjaa, ergonomiaa on hiottu käyttäjien ehdoilla, tilaa löytyy ruhtinaallisesti ja desibelit ovat hyvin maltillisia (68).

 

Tervetuloa tutustumaan uuteen konemallistoon!

markus_miekanmaa-700x910

Terveisin

Markus Miekanmaa

Toimitusjohtaja