Vuosi 2019

Alkanut vuosi 2019 tuo mukanaan paljon tuttua, mutta myös aivan uutta. Ympäristötietoisuus jatkuu vahvana trendinä ja markkinoille tulee uusia vaihtoehtoja kaikilla eri aloilla. Sähköllä liikkuvien laitteiden lanseerausta on hidastanut akkukapasiteetin rajallisuus ja kallis pikalatausteknologia. Molempiin on pienin askelin saatu helpotusta, mutta läpimurtoa ei ole vielä nähtävillä. Hollanti on pioneerimaita ympäristöteknologiassa. Paikallisin voimin Hollannissa on toteutettu vetykennokonsepti LM Trac 286 malliin. Rahoitus löytyi usean paikallisen tahon yhteistyöllä. Lopputuloksena syntyi prototyyppi, joka saattaa olla tulevaisuuden suunnan näyttäjä, ainakin se voitti teknologiapalkinnon Hollannissa tammikuussa pidetyillä ympäristömessuilla. Edessä on vielä vuosien kehitystyö ja useita ratkottavia asioita mm. miten järjestää vedyn jakeluverkosto. Tällä välin on työt tehtävä dieselin voimalla. Siispä seuraamme annettuja moottoripäästömääräyksiä.

LM Trac monitoimikonemallisto on uudistunut vastaamaan viimeisimpiä vaatimuksia. Kaikkien kokoluokkien moottorit ovat tarkan luupin alla, ovathan laitteiden työkohteet yleensä keskellä kaupunkeja ja tapahtumia. Samalla myös hallintalaitteiden puolella on kaikissa malleissa siirrytty yhä monipuolisempaan tekniikkaan.

Mallistosta löytyy joka lähtöön sopivia työkoneita; 286 ja 387 ovat ketteriä keskustojen ja puistojen monitaitureita. Nurmikonhoito, harjaus, auraus ja hiekoitus ovat niitä tavallisimpia käyttötarkoituksia, mutta ns. ei-kemialliset rikkaruohon torjuntatavat ovat yhä kysytympiä. Rikkaruohoharjoilla ja liekki-infrapuna-höyry-yhdistelmillä on LM Traceja varusteltu jo useita vuosia Keski-Euroopan markkinoille.

Pohjoismaissa lumen puskuun ja kuormaukseen tarvitaan tehokasta kalustoa. Lai-Mun mallistosta löytyy tähän tarkoitukseen suunniteltuja runko-ohjattuja alta 4 tn kokoluokkaan 587 ja alta 6 tn kokoluokkaan 687. Lai-Mulla on vahvaa osaamista ohjaamoiden valmistuksesta, ja niinpä LM Tracien ohjaamoissa on myös edetty kohti uutta mukavuustasoa. Nyt 587 ja 687 –mallien ohjaamot ovat samaa sarjaa, ergonomiaa on hiottu käyttäjien ehdoilla, tilaa löytyy ruhtinaallisesti ja desibelit ovat hyvin maltillisia (68).

Tervetuloa tutustumaan uuteen konemallistoon!

Terveisin

Markus Miekanmaa

Toimitusjohtaja

  

Oy LAI-MU AB Tel. +358-2-83872400